It’s payback time! De gast is koning, maar wij mogen gerust eens over de koning klagen.

Een gast die zich irriteert aan iets in het restaurant kan zich diezelfde avond nog te buiten gaan op social media of een recensiesite. Maar ook in de horeca heeft elke medaille heeft een keerzijde.

De doe-het-zelver

De doe-het-zelver houdt ervan om de bediening een stapje voor te zijn en - hoe goed de bedoelingen ook mogen zijn - onmogelijke stapels te creëren van leeggegeten borden. Niet doen! Horecapersoneel is over het algemeen voldoende getraind in het lopen met borden en ook het uithalen is daar een wezenlijk onderdeel van.

De doomsday prepper

Buffetten. Ze halen doorgaans de jager-verzamelaar in de gemiddelde Nederlander naar boven. Staande voor de weelde aan keuze bij het ontbijt-, brunch- of dinerbuffet lijkt het alsof we allemaal bang zijn iets te kort te komen of er in ieder geval minder goed vanaf te zullen komen dan onze buurman. Delen is geen optie en of de volgende in de rij de hond in de pot vindt, is de minste zorg. Wie schept er het meeste op en wie laat er op zijn beurt ook weer het meeste liggen? 

De wifi-misbruiker

Voor altijd verbonden. Wifi hebben we niet voor niets, maar dat betekent niet dat jij en je laptop de hele dag een tafeltje voor vier personen bezet moeten houden op één kopje koffie.

De smeerkees

Geregeld vinden we suikerzakjes geleegd in lege koffiekopjes, verkruimelde koekjes, afgeplukte bloemblaadjes en zorgvuldig gemaakte kunstwerkjes van kaarsvet op de tafel. Laten we er nog één keer duidelijk over zijn. Bierviltjes zijn er - zoals de naam al doet vermoeden - om glazen op te plaatsen, niet om op te delen in ontelbare stukjes. Maak van de restauranttafel alstublieft geen slagveld!

De zittenblijver 

Oké, we hanteren vaak geen sluitingstijd meer, maar we zouden het erg fijn vinden als de gemiddelde gast een neus zou hebben voor het moment waarop de laatste dans is gedanst. Toch is er altijd dat tafeltje dat het net wat langer volhoudt dan de rest van de gasten. Ze wagen het ook nog om twee cappuccino en drie latte macchiato te bestellen als het koffiezetapparaat al lang en breed is schoongemaakt.

Wil je meer nog meer irritatiepunten weten ? Of wil je meer weten over de recensent?