Frisse frisdrank zonder suiker en kunstmatige zoetstoffen? Fermenteren is misschien het antwoord.

Het is bijna zover! De 100e editie van Food Inspiration Magazine is bijna een feit. Om dit te vieren laten we elke dag een mooie productie uit onze archieven zien. In 2014 brachten we een video over gefermenteerde frisdrank.

Gefermenteerdeerd & fris

Geen suiker. Geen kunstmatige zoetstof. In een van de hoofdstraten van Tokio kun je zomaar tegen een design-shop aanlopen met gefermenteerde frisdrank: OSUYA . Uit een tap stroomt huisgemaakte azijn naar keuze in een elegant plastic glas. Bruiswater erbij en een vers blaadje van een van de kruiden. En je hebt een heerlijk verfrissend drankje. Zoveel lekkerder en gezonder dan de zoete frisdranken van de grote merken.

Bekijk hier de video:

Wil je meer over fermenteren lezen?

Foto: Luke Ma