Een plek voor vrienden, vijanden en cowboys. Hotel groeit uit tot micro-society bij Volkshotel

Een 24-uurs micro-society, zo bestempelen de mensen achter Volkshotel het nieuwe hotel in Amsterdam Oost. Een plek gecreëerd voor en door ontmoetingen tussen vrienden, vijanden, dromers en cowboys. Niet alleen een plek om te slapen, maar vooral om te werken, drinken en je vrije tijd door te brengen.

Het pand waarin Volkshotel is gevestigd, deed 45 jaar dienst als het kantoor van De Volkskrant. Nadat de krant verhuisde naar een nieuwe locatie, werd het gebouw omgebouwd tot de creatieve hub ‘Broedplaats’ en opende op de zevende verdieping club/restaurant Canvas. Volkshotel voegde daar in juni 2014 een hotel met 172 kamers, een cocktailbar in de kelder, rooftop hot tubs en een co-workingspace voor jonge ondernemers en ZZP’ers aan toe.

Volkspils

Volkshotel zoekt de samenwerking op met jonge en lokale ondernemers. Zo prijkt er ‘Volkspils’ op de drankenkaart, een bier dat in september 2014 speciaal voor het hotel gebrouwen werd door microbrouwerij Oedipus Brewing . Bier dat - zoals de naam al doet vermoeden - geschikt is voor het volk. Net als het hotel zelf: ‘Volkshotel is a place for single moms. For stockbrokers and punk rockers. For dandies and poets. Dishwashers and Underwater Welders. For biologists, night bloomers and artist. A place for everyone’, aldus Volkshotel.

Lees meer over innovatieve hotels en hoteltrends in onze hoofdstad in de nieuwe Amsterdam-editie