Lofts ipv hotelkamers en Personal Assistants ipv hotelpersoneel. Zoku is coming to Amsterdam! #trendreport2015

Stel je eens voor: een hotel waar je je kamer aan kunt passen naar persoonlijke behoeften. Waar zonder moeite een Tai Chi master voor de deur staat. En waar de hotel staff is vervangen door een Personal Assistant, of je nu vijf dagen of drie maanden blijft. Als het aan de mensen achter Zoku ligt, is dit wat het hotel in de toekomst moet worden.

Zoku is een extended-stay hotel, volledig ingericht en aangepast op de reizende professional. Het hotel bestaat uit een combinatie tussen ‘smart lofts’ voor privé gebruik - waarvan de gast de indeling kan aanpassen - en gezamenlijke ‘social spaces’. Zodat alles voor handen is wat de gast nodig heeft volgens de mensen achter Zoku: flex, respect en de mogelijkheid om echte en fysieke contacten te legggen.

Let’s connect

De traditionele hotel staff is bij Zoku vervangen door Personal Assistants die verstand hebben van de markt waarin de gast actief is en de gast in contact kunnen brengen met een relevant netwerk. Gasten kunnen lezingen, workshops en events bijwonen, zelf een presentatie geven of samen een maaltijd bereiden in de gedeelde keuken. Alles binnen de grenzen van het hotel.

Wie, wat, waar

Zoku is een initiatief van conceptontwikkelingsbedrijf HotelsAhead http://www.hotelsahead.com/ dat onder leiding staat van Hans Meyer - het brein achter het prijswinnende citizenM - en Marc Jongerius. Het eerste Zoku hotel wordt in 2015 gelanceerd in Amsterdam. En als we de initiatiefnemers van het hotel moeten geloven, zullen andere tijdzones snel volgen.