Taipei door jonge ogen. Fooddesigner @AnneliesHermsen neemt ons mee naar Taiwan en deelt haar ontdekkingen!

Fooddesigner Annelies Hermsen kreeg afgelopen zomer de kans om een maand te wonen en te werken in Taipei, Taiwan. Vanuit haar eigen transformatorhuisje in Treasure Hill Artist Village als thuisbasis, dompelde ze zich volledig onder in de Taiwanese cultuur. Op zoek naar culinaire inspiratie. Een paar bijzondere ontdekkingen deelt ze met ons. 

Tea time

Annelies: ‘Ik had de eer om een aantal traditionele theeceremonies bij te wonen. Al jaren geleden gingen er in Nederland voorzichtige geluiden op over de hipheid van thee, maar echte actie bleef uit. Als je ziet hoe men hier met thee omgaat dan kun je niet anders dan daar inspiratie uit opdoen. 

‘Wat wijn is voor ons, dat is thee voor hen’

‘De geur van de thee is bijna net zo belangrijk als de smaak, zo niet belangrijker. Er zijn zelfs speciale ruikkopjes die tijdens de ceremonie worden gebruikt om zo goed mogelijk de geur van de thee vast te houden. De tea-master - gastheer van de tafel - zet de thee aan tafel voor zijn gasten en zo zit je soms wel een paar uur hele kleine kopjes thee te leuten, waarbij de smaak van de thee wordt afgestemd op de sfeer van de discussie.’

Benieuwd naar de andere ontdekkingen van Annelies? Lees het in ons magazine!