Ze zijn kritisch, ondernemend, sociaal vaardig en voorstander van de deeleconomie. Over wie hebben we het?

Deze jonge doelgroep, ook wel generatie Y genoemd, of – door onderzoeksbureau Motivaction – de grenzeloze generatie, laat zich niet gemakkelijk bespelen. Ze zijn erg mondig en zelfstandig, willen graag zeggenschap en weten maar al te goed wat ze wel en niet willen.

Beleving
De Millennials zijn oververtegenwoordigd in drie van de acht groepen waar Motivaction met het segmentatiemodel Mentality onderscheid in maakt. Dit model deelt consumenten niet alleen in op basis van leeftijd, geslacht, opleiding en inkomen, maar kijkt vooral naar gedrag, waarden en belevingswereld.

2.000.000 Millennials
In totaal zijn er nu ruim twee miljoen Millennials in Nederland, dat is 12,5% van de totale Nederlandse bevolking. Zo’n vijfhonderd duizend (25%) daarvan behoort tot de gemaksgeoriënteerden. Iets kleiner is de groep opwaarts mobielen (24%). En er zijn ongeveer 360.000 postmoderne hedonisten (18%).

Geld
De opwaarts mobielen hebben meer te besteden dan de postmoderne hedonisten. Zij hechten meer waarde aan geld. Sterker nog, opwaarts mobielen verlenen hun status en aanzien aan hun banksaldo. De gemaksgeoriënteerden geven van de drie groepen Millennials het minst om geld.

Wil je weten hoe je de Millennials bereikt?
Bekijk dan heel het artikel in het magazine.