Wordt de taco The New Burger? Denise Kortlever van @TLTLittleThings reisde af naar New York om het uit te zoeken

De taco is terug van weggeweest. In New York verschijnt de ene na de andere tacoshop, oftewel, taqueria. Culinair journalist Denise Kortlever was afgelopen maand in the Big Apple, waar de Mexicaanse snack naar een hoger niveau wordt getild.

Vers van de pers
Bij het net geopende Otto’s Tacos worden de tortilla’s voor je neus geperst en vervolgens belegd met pittig gemarineerde garnalen en frisromige guacamole. De stevige ‘hungry man taco’s’ van Mission Cantina zijn belegd met geroosterde lamsschouder of rundertong.

Mexicaanse Eataly
Voor de ultieme combinatie van New York en Mexico bestel je de pastrami-taco’s van Empellón Cocina en de krabtaco’s met chipotle-aïoli in het chique Bodega Negra. Wie zelf aan de slag wil, kan bij het gloednieuwe Café El Presidente - de Mexicaanse versie van Eataly - terecht voor superverse tortilla’s en authentieke ingrediënten. Het mag duidelijk zijn: in New York is de taco écht ‘the new burger’. 

Lees het complete artikel in de Samba-editie.