Restaurateurs kunnen de voortrekkersrol nemen in het voedseldebat, stelt @M_MossC.

‘Er liggen 600.000 voedingsmiddelen in de supermarktschappen van Amerika. Tachtig procent daarvan bevat toegevoegde suikers’, zegt wetenschapper Robert Lustig. ‘We zijn verslaafd gemaakt aan suiker’, zegt journalist en auteur van het boek Salt, sugar, fat. Michael Moss. In dit boek legt Moss uit hoe de voedingsindustrie de obesitasepidemie heeft doen stijgen. De voedingsindustrie ligt onder vuur en het voedseldebat verscherpt. Zal het veranderen? En wat is de rol van de restaurateur hierin?

Transparantie
Michael Moss. ‘Ik denk dat restaurants de voortrekkersrol kunnen nemen in het aanbieden van verleidelijk en gezond eten. Steeds meer restaurants vertellen waar hun vlees, vis en groente vandaan komt. Mensen willen transparantie. Een groter wordende groep consumenten wil weten of de ingrediënten duurzaam en zonder hormonen zijn geproduceerd. Restaurants kunnen hierop inspelen door het verhaal te vertellen bij de producten om het menu. “Deze bieten komen bij boer John vandaan, dertig kilometer verderop.”’

Het hele interview met Michael Moss lezen?
Bekijk dan het hele artikel in het magazine.