Deze relatief onbekende zetmethode om koffie te bereiden druist in tegen alles wat we 'normaal' vinden aan koffie. Iedereen weet toch immers dat koffie 'heet als de hel' moet zijn en 'zo zwart als de duivel'?

Om de natuurlijke suikers, verstopt in de oliën van de koffie te laten oplossen in het water, zorgen we er meestal voor dat het water niet kouder is dan 85°C. Want wanneer het water kouder is, krijg je al snel vervelend zure smaken.

Maar door het water met een snelheid van 1 druppel per seconde op de grof gemalen koffie te laten vallen, trekt dezelfde druppel zo langzaam door de koffie dat alle zoete en zachte smaken meegenomen worden. Het resultaat? Een frisse, zoete, spannende koffie, vol van smaak. 

Winnen
Benieuwd naar deze bijzondere smaak? Win een Cold Drip Brewer en doe het zelf!
Als importeur van het UCC Slow Coffee Brewing assortiment wil Smit & Dorlas de lezers van Food Inspiration graag laten kennismaken met de Cold Drip zetmethode. Door het invullen van het formulier maak je nu kans op een Cold Drip Brewer!