De sommelier kennen we. Van een theesommelier kijken we ook niet raar meer op. Maar een koffiesommelier?

De trend van goede koffie zet door. We willen kwaliteit, zijn bereid daarvoor meer te betalen en vinden het ook geen probleem er even op te moeten wachten. Geheel in lijn met deze trend is er het fenomeen 'slow coffee'. Vanzelfsprekend wordt deze koffie langzaam bereid, waardoor de beste aroma’s eruit worden onttrokken. De koffiebonen worden nauwkeurig geselecteerd en er wordt niets aan de koffie toegevoegd. Puurder dan slow coffee wordt het niet.

Siphonbar
De manier van zetten is interessant en mooi om te zien. Dit kun je doen met de Siphonbar, een mooi ‘apparaat’ waarbij je het langzame proces goed kunt volgen, omdat hij helemaal van glas is gemaakt. In Japan wordt de Siphonbar al veel gebruikt en langzaam vindt hij z’n weg naar de hippere espressobars wereldwijd.

Als koffie echt zo’n exclusief product wordt - net als een goede fles wijn – en er ooit daadwerkelijk een koffiesommelier in de zaak rondloopt, wordt het misschien ook wel aan tafel bereid.

Meer weten over het maken van slow coffee? Geef je dan op voor een demonstratie door Smit & Dorlas