De foodprinter is alweer passé: er is nu de printpen! Wat ga jij printen?

Zie jij jezelf al een middag knutselen om je eigen snoep of menu te ontwerpen? Het wordt mogelijk met de printpen, zo vertelt een woordvoerder van ontwerpbureau WobbleWorks. 

De 3D-printpen is ontwikkeld om de schetsen van tekenaars direct tot leven te brengen. De pen bevat geen inkt, maar plastic, dat 270 graden verwarmd wordt. Omdat het plastic weer stolt bij het verlaten van de pen, wordt het mogelijk een 3D-tekening in de lucht te maken. Met de 3D-pen kunnen creativelingen van alles maken; de Eiffeltoren (zie foto), telefoonhoesjes, sieraden en: foodesigns. Niet alleen kunnen hier designs mee worden uitgeprobeerd, maar in de toekomst zou de pen ook snoepgoed kunnen smelten.

Volgens ons een leuk middel om bijvoorbeeld je gepersonaliseerde snoepje of een menu kaart te ontwerpen. Wat zou jij ermee tekenen? Laat het ons weten!

Bekijk het filmpje voor meer inspiratie.