Het lijkt soms of een product alleen nog maar succesvol kan zijn als het Instagrammable is.

IJsmerk Van Leeuwen uit New York kreeg het voor elkaar om de sales met maar liefst 50% omhoog te schroeven, puur en alleen door hun verpakking zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de Instagram generatie.

 

Geen zin

‘Ik had niet eens zin in ijs, maar het zag er zo mooi uit,’ zegt een klant van Van Leeuwen op Instagram, met bijpassende foto van de pastelkleurige bekers. Of het product daadwerkelijk lekker is doet er dan al niet eens meer toe, zo ijkt het. Als het maar mooi op de foto staat. De esthetiek wint het van de smaak.

 

Hou het simpel

De gouden tip van Van Leeuwen is ‘hou het simpel’. Geen ingewikkelde designs of thematische pictografie, maar eenvoudige kleuren en stijlvolle typografie. De bekers van Van Leeuwen hebben het minimum aan opsmuk. Pasteltinten en duidelijke tekst, gestript van al het visuele geweld dat je vaak ziet.

 

Gratis reclame

Het is voor nieuwe concepten van levensbelang om heel goed na te denken over het design van hun producten. Een goed design en een hoog Instagram gehalte is eigenlijk gratis reclame. Designer café Maman (ook in New York) zegt maar liefst 80% van hun nieuwe klanten binnen te halen via Instagram. Je kan er niet meer omheen.

 

Smaak telt

Een aantrekkelijke verpakking verleidt wellicht tot een eerste aankoop, maar als het product niet kwalitatief sterk is, zal het daar waarschijnlijk bij blijven. Als de smaak ook goed is, dan komen mensen terug. The best of both worlds is de weg voorwaarts.

 

Foto via Facebook