De grenzen tussen een ontbijt, middag- of avondmaal zijn definitief vervaagd.

Door de populariteit van de mediterrane eetgewoonten en etnische pop-up’s wordt de stereotype opeenvolging van hapjes en gangen minder aantrekkelijk.

Van business- naar jarlunch

Terwijl zakenlunches vroeger de moneymakers van de ‘betere’ restaurants waren, zien we dat professionals anno 2016 liever geen uren in een restaurant verliezen. Ook op kantoor lunchen ze liever kort en krachtig. Het concept van Jarheads speelt hier handig op in. De recycleerbare jars bevatten biologische salades, verse soepen en springrolls. Naast gezond is een lunchbokaal ook verdraaid snel. Immers, jij beslist wanneer de deksel van de weckpot gaat. Aan de noodzaak van ‘voeding’ koppelt Jarheads een slimme experience.

Experience food ten onder?

De gastronomie is allerminst ten dode opgeschreven. Er zal altijd een markt blijven voor signature dishes van een ‘grote’ persoonlijkheid. Met die kanttekening dat restaurants niet automatisch kunnen blijven rekenen op de komst van hun gasten. Maak de omgekeerde denkoefening: hoe breng je jouw service tot je gast? Bied bijvoorbeeld een bijzondere ervaring aan door dagelijks één maaltijd te serveren die op elk moment van de dag verorberd kan worden.

Lees meer over clockless eating in het nieuwste Food Inspiration Magazine: Clockless eating.