Haal zo veel mogelijk uit jouw bedrijf met deze 9 tips voor een hoger rendement.

Ren·de·ment (het; o; meervoud: rendementen)

Opbrengst; winst. Nuttig effect van iets. De opbrengst in verhouding tot de kosten. Meer in het laatje dan uit het laatje.

De betekenis is bekend, maar hoe bereik je een zo hoog mogelijk rendement? Met negen wijsheden helpen we jou op weg.

Gluren bij de buren

Neem eens een kijkje bij je buren.

Bijvoorbeeld bij restaurants en bars in hetzelfde postcodegebied. Of een naburig hotel. Wat kost het aanbod daar? Hoeveel gasten zitten er en hoeveel lege stoelen zijn er nog? Het gaat niet om afkijken, maar om leren van. Ben je al een tijdje open, ga dan jullie zaken eens vergelijken op openingstijden en aanbod.

Ken je doelgroep

Wie is je doelgroep precies?

Slimme ondernemers zeggen hoor je nooit zeggen dat ze geen concurrentie hebben. Gasten kunnen hun geld maar een keer uitgeven, dus iedereen is elkaars concurrent. Leer daarom je doelgroep goed kennen, zodat je weet wie er naar jouw zaak komt. Is dit de groep die je wilt bedienen, of liggen er nog kansen bij andere doelgroepen? Kijk bijvoorbeeld op Funda, hier staat precies welke mensen er in het postcodegebied wonen. Modellen die je ook kunnen helpen bij het in kaart brengen van je gasten en hun wensen, zijn het BSR model en het Mentality model.

 

Meer tips over hoe je een zo hoog mogelijk rendement bereikt? Lees de 7 andere tips in het nieuwe Food Inspiration Margemakers Magazine