Wat doe je als Jacob Jan Boerma je uitnodigt in Barcelona? @Frank_Lindner pakte de eerste vlucht heen en de laatste terug.

Met de 100e editie van het Food Inspiration Magazine kijken we terug op al het moois dat we in de afgelopen jaren hebben gemaakt. We vroegen een aantal collega's naar hun favoriete ontdekkingen en fijnste herinneringen. Vandaag neemt eindredacteur Frank Lindner ons op sleeptouw naar Barcelona.

Barcelona in 12 hours

Frank: 'Ik werk nu net iets meer dan een jaar bij Food Inspiration en ik ben nu al bij zoveel toffe magazines, reportages, artikelen en bijeenkomsten betrokken geweest. Het is lastig om 'die ene persoonlijke favoriet’ te kiezen. Alles is persoonlijk en doen we bij Food Inspiration met ons hart. Maar 24 juli 2014 was wel een heel bijzondere dag. Op Schiphol nam ik samen met cameraman Jeroen Zwaan de allereerste vlucht naar Barcelona. In de Catalaanse hoofdstad trokken we al filmend en interviewend een dag op op met Jacob Jan Boerma, chef van driesterrenrestaurant De Leest.' 

Struinen langs speak easy patisseriewinkel 

Frank: 'Hij liet ons zijn favoriete stekjes van de stad zien en vertelt ondertussen over zijn manier van inspiratie zoeken en toepassen. We struinden langs grote en kleine markten, shopten bij een 'speak easy’ patisseriewinkel en zagen architectonische hoogstandjes. We lunchten samen verse schelpjes en gamba’s van de plancha bij een kraampje op La Boqueria en sloten samen met mede-eigenaar van restaurant De Leest Kim Veldman de dag af met tapas en lokaal bier in Bar Cañete. Na een dag vol indrukken, smaken en sferen uit Barcelona pakten we de allerlaatste vlucht van de avond naar Amsterdam. Deze dag staat in het geheugen gegrift.'

In de blog 12 uur met Jacob Jan Boerma beschrijft Frank zijn ervaring tot in de puntjes.

Bekijk hier de video:

Wil je het artikel over Barcelona uit de World edition lezen?