Een duik in het archief, naar de 13e editie. Waar onze lezers meer geïnteresseerd waren in pikante gebakjes dan in trends...

Omdat we vieren dat het 100ste nummer van Food inspiration Magazine bijna uitkomt zijn we de archieven ingedoken. Het dertiende magazine stond volledig in het teken van trends, maar toch waren veel lezers meer geïnteresseerd in een andere pagina... We interviewden Robèrt van Beckhoven en vroegen naar zijn nieuwe desserts Adult Pastry.

De leuke weg

Met zijn sexy desserts wil Robèrt van Beckhoven mensen uit hun comfortzone halen en laten zien dat de veilige weg niet altijd de leuke weg is. 'Je kunt sexy patisserie vergelijken met ondergoed. Ondergoed is eigenlijk ook niet sexy, het is beter voor je om een lekkere grote onderbroek te dragen, maar toch hebben ze er iets sensueels van gemaakt. Dat wilde ik ook met patisserie doen: het sexy maken.' De desserts dagen uit en zijn zeker geen veilige keuze.

Nu wel interesse?

De dertiende editie van het Food Inspiration magazine kwam eind 2009 en we voorspelden trends die we zouden zien in 2010. Wij zagen de nieuwe e-nummers en lichtten het eerste e-nummer Echt & Eerlijk uit: Puur, eerlijk, oprecht. Zonder kunstmatige toevoegingen, genetische veredeling of mooimakerij. Als tegenreactie op de technologisering en globalisering van de samenleving is er een groeiende behoefte aan authenticiteit. In product, in concept, in beleving.

Bekijk hier het interview met Robèrt van Beckhoven waar hij vertelt over zijn desserts en over onze e-nummers.

Wil je meer lezen in het magazine waar dit artikel uit komt?