Hotels gebruiken in de toekomst nog meer technologie, tenminste dat demonstreert @TheBestWestern

Als het aan Best Western ligt, dan gaat technologie een nog belangrijkere rol spelen in de hotels van de internationale keten. Tijdens een congres in Wales konden afgevaardigden van het hotelbedrijf kennis maken met vier hotelkamers van de toekomst.

Internet via het licht

Een aantal technieken wordt al gebruikt in de hotellerie, zoals self check-in/check-out, contactloos betalen en kamertoegang via NFC in de smartphone van de gast. Veel wordt verwacht van nieuwe technologie op het vlak van de opvolger van Wi-Fi: Li-Fi. Hierbij worden internetsignalen en datastromen supersnel via infrarood licht door het hotel en de kamers verspreid. Li-Fi kan een van de ondersteunende technieken worden van 5G-netwerken, waarbij systemen tot duizend keer meer data aankunnen en tien keer energiezuiniger zijn dan 4G.

Schoenen uit 3D-printer

Andere toepassingen waar het hotelbedrijf in gelooft zijn receptionisten die worden uitgerust met een smartwatch waarmee instant vertalingen mogelijk zijn voor een betere ervaring van internationale gasten aan de balie. In het kader van the internet of things (IoT) komen er slimme koffiemachines die de persoonlijke voorkeur van hotelgasten onthouden. Op de kamer treft de gast Oculus Rift headsets voor 3D virtual reality inroom entertainment. Er staan tafels die als draadloze opladers dienen door mobiele devices er simpelweg op te leggen. In meeting rooms komen mogelijkheden om op ieder soort en iedere vorm oppervlak beelden te projecteren. De hotelgast die verlegen zit om een extra paar schoenen kan op een 3D-printer een nieuw paar laten maken.

Wennen aan toekomst

De komende tijd worden de hotels van Best Western beetje bij beetje uitgerust met nieuwe technologische toepassingen. Zo kan het personeel, maar ook de gast, wennen aan de toekomst.