Terug de schoolbanken in? Milaan biedt ’s Werelds eerste master in Food Design aan.

’s Werelds eerste master in Food Design is nu te volgen in Milaan, Italie. De Scula Politecnica di design (SPD) en International University of languages and design (IULM) voegen hun expertises samen en bieden een masteropleiding in Food Design aan.

De opleiding is Engelstalig en open voor Italiaanse en internationale universiteitsalumni vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines, sociale studies en de kunst. De lessen worden gegeven door designers, professoren, journalisten, chefs, managers en andere pioniers uit de foodwereld.

Multidisciplinaire benadering

Deze master is opgebouwd uit een multidisciplinaire benadering voor een goede balans tussen academische kennis en ‘hands on education’. Een combinatie van design workshops, excursies, lezingen en succesverhalen, samen met een introductie in het voedsel- en agrarisch systeem, geassocieerd met technologie en voedsel- en wijncultuur. Deze veelzijdigheid komt terug in elf leermodulen.

Met zo'n master willen wij wel terug de schoolbanken in!