Een kleine portie kwaliteit of een grote portie massaproductie? Waarde als onderdeel van Dutch Cuisine.

De Nederlandse keuken vernieuwt. Chefs vinden elkaar in een nieuwe kookfilosofie waarbij groenten belangrijker worden, lokale ingrediënten gecombineerd worden met internationale en avontuur samen gaat met eenvoud. De Dutch Cuisine bestaat uit vijf principes, waaronder: Waarde.

Principe 2: Waarde

Vlees en vis worden steeds schaarser en dus duurder en kwaliteit heeft een prijs. Wanneer we meer groente eten en kleinere porties vlees en vis is dit goedkoper, dat levert winst op. Winst voor jezelf, voor de boer en producent en voor de planeet. In prijs kun je beter kiezen voor een kleine portie kwaliteit dan een grote portie massaproductie.

Lees meer over de vijf principes van Dutch Cuisine in de Blik op 2015-editie.