Wist je dat spinazie een hoge bloeddruk voorkomt? Van @HanTingCuisine kunnen we nog veel leren over gezonde voeding!

Chef Han combineert 5.000 jaar kennis van de Chinese voedingsleer met nieuwe bereidingstechnieken en Westerse smaken.

Qi-balans

Er wordt niet alleen gelet op de balans van de smaak, presentatie, textuur en de geur van de gerechten, maar ook op de effecten die deze hebben op het menselijk lichaam; ook wel de vijfde balans of Qi-balans. Verkeerde combinaties van ingrediënten kunnen een negatieve werking hebben op het menselijk lichaam. Chef Han Ji; ‘Het is ons vak, dus juist wij moeten het goede voorbeeld geven, zodat mensen thuis ook beter gaan letten op de juiste levensmiddelen en combinaties.’

Medical menu

Sinds dit jaar serveert HanTing Cuisine een Medical Food Menu. De gerechten zijn uitgebreid getest door de Shandong University of Traditional Medicine. Per ingrediënt wordt uitgelegd wat de werking van de belangrijkste Chinese kruiden en andere voedingsmiddelen in dit specifieke gerecht is. Zo is kamperfoelie verkoelend, zoet, zuiverend, ontgiftend en gaat pijn en zwelling tegen. Verbetert gedroogde chrysant het gezichtsvermogen en wordt cholesterolafzetting gereduceerd. Spinazie helpt het stoppen van bloedingen, helpt de spijsvertering, voorkomt hoge bloeddruk, hoofdpijn, duizeligheid, rode ogen, diabetes en constipatie.

Benieuwd naar het artikel in het magazine? Lees het hier!