Bezit als statussymbool? Niet bij de nieuwe generatie. We gaan van ownership naar usership. @SnappCar

Generatie na generatie zag bezit als het ultieme statussymbool. Een koophuis, een grote auto en torenhoge stapels cd’s. De huidige en toekomstige generaties zijn hier wars van. Voor hen telt het gebruik en de ervaring. We gaan van ownership naar usership. 

SnappCar
Een auto staat bijvoorbeeld negentig procent van de tijd stil. Waarom zou je ‘m dan niet verhuren via SnappCar bijvoorbeeld? Je bepaalt zelf het bedrag en wie een auto wil huren hoeft alleen maar z’n postcode in te voeren om te zien welke auto het dichtstbij staat.

Fietsen maar
Via Spinlister bieden particulieren hun eigen fiets te huur aan. Je kunt zoeken op grootte, type, locatie, beschikbaarheid en prijs.

Wegwerpcultuur
Met Peerby kun je spullen lenen van mensen in de buurt. Denk aan een pomp, boeken, parasols of een jeu de boules-spel. Door mensen in contact te brengen en te laten delen, bieden ze een alternatief voor de wegwerpcultuur.

Meer lezen over de trend ownership naar userhip?
Bekijk het hele artikel in het magazine.