Professionals opgepast. Iedereen waant zich tegenwoordig chef de cuisine. #ownershipvsusership

In 2012 richtten Cédric Giorgi, Sébastien Guignot en Julien Pelletier het platform Cookening.com op. Via het online platform kan iedereen z’n adres aanmelden als plek om tegen betaling een maaltijd te eten. Op de site geef je aan wat en wanneer er gekookt gaat worden. Sommige aanbieders doen één keer mee, andere vaker. Cookening.com is al meerdere malen geroemd als succesvol initiatief in de samenwerkingseconomie.

Learnings
Platforms als Cookening.com bedienen merendeels toeristen en buitenlanders in een stad. Het succes op de lange termijn hangt onder meer af van in hoeverre de community kan worden opgebouwd en onderhouden. Wat vind jij van deze ontwikkeling?

Meer lezen over de trend ownership naar userhip?
Bekijk het hele artikel in het magazine.