Wat zou de ecologische voetafdruk zijn van een vega taco bij @otarian in New York? En eentje met vlees?

Restaurant Otarian in New York vermeldt naast de calorieën en allergieën, ook de ecologische voetafdruk van de gerechten op het menu. De vegetarische taco heeft een ecologische voetafdruk van 1.38 kilogram CO2, terwijl een taco met vlees een uitstoot van 2.42 kilogram CO2 heeft. Met de hoeveelheid CO2 die bespaard wordt door de vegetarische opties, spaart de gast voor zogenoemde ‘Carbon Karma credits’. Bij 100 credits krijgt de customer een gratis bar of cake.

Badges
Bij Lyfe Kitchen labelen ze hun menu’s met badges. Deze badges geven aan of een gerecht glutenvrij, vegetarisch of noten bevat. Elk gerecht heeft minder dan 600 calorieën.

100 calorieën
Frozen yoghurtsalon Frozz heeft zijn concept om het aantal calorieën heen gebouwd. Hun frozen yoghurt-ijsjes bestaan elk uit 100 kilocalorieën. Let wel: de calorieën van de toppings zoals chocola, nootjes en fruit zijn niet meegerekend.

Benieuwd naar het hele artikel in het magazine? Bekijk ‘m hier.