De app die je als foodie niet mag missen. Met @TopSpots vind je hotspots op basis van de mooiste foto s.

Don’t judge a book by its cover. Laten we dit bij restaurants dan ook niet doen. Hoe makkelijk zou het zijn als we vooraf aan een diner al een blik konden werpen in het restaurant en de keuken zonder de website te bezoeken? Food Inspiration was aanwezig op de perspresentatie van dé nieuwe culinaire app die dit mogelijk maakt: TopSpots.

Sfeerbeelden
TopSpots is een initiatief van de bekende culinair fotograaf Jan Bartelsman. De nieuwe mobiele app biedt de mogelijkheid om via professionele fotografie je favoriete culinaire hotspots te vinden. Geen lappen tekst, maar professionele sfeerbeelden van het interieur en gerechten van talloze restaurants, cafés, koffie- en cocktailbars zijn te vinden in de app. Sta je bijvoorbeeld met een hongerige maag in de Amsterdamse Pijp, dan biedt TopSpots je een goed beeld van de zaken in de buurt waar jij je honger naar hartenlust kunt stillen.

Selectie
De restaurants en cafés zijn niet alleen geselecteerd op basis van ranglijsten als de Michelin Gids en de Lekker, maar ook op tips van locals, vaste bezoekers van de zaken en Bartelsman zelf. We lichtten Jan Bartelsman al eerder uit in de Foodfoto Gallery-editie van het Food Inspiration Magazine. De bekende culinair fotograaf nam drie keer de Gourmand World Cookbook Award in ontvangst voor zijn fotografie in de boeken Puurst, de Domaine de la Romanée-Conti en Cucina di Casa Mia. 

Downloaden
De TopSpots app is gratis te downloaden in de appstore voor de steden Amsterdam, Rotterdam en Stockholm. Maar daar houdt het natuurlijk niet bij op. Binnenkort worden ook TopSpots Den Haag, Utrecht, Kopenhagen en Hong Kong verwacht. Afwachten dus, maar in de tussentijd kun jij in het weekend natuurlijk gewoon vooruit met de Food Inspiration Cityguides op Pinterest!