Ambachten worden gekoesterd in @DeMeesterproef. Een restaurant gevestigd in een voormalige Honigfabriek.

Een plek waar ambacht gekoesterd wordt: De Meesterproef. De naam is afkomstig van de test die ambachtslieden moesten afleggen in de Middeleeuwen. Door middel van deze test lieten ze zien dat ze hun ambacht onder controle hadden. Dit werd gedaan ter bescherming tegen slechte kwaliteit eten. Tegenwoordig wordt de test misschien niet meer afgelegd, maar men hoeft niet bang te zijn als ze bij De Meesterproef eten. De chefs hechten waarde aan de ambachtelijke wijze waarop het eten bereid wordt.

Ambacht
De chefs pekelen zelf, maken worst, roken hele vissen en wecken groenten. Verder serveren ze ook hun eigen pils: Waardijn pilsener. Alle andere ingrediënten halen ze bij lokale ambachtslieden. Berend van Blommers Coffee Roasters bijvoorbeeld, hij brandt de espressobonen. Of Jorrit van De Streekbakker die zorgt voor versgebakken brood. De bieren worden gebrouwen door brouwerijen die alleen gebruik maken van biologische ingrediënten.

Hongerig geworden om de ambachtelijke gerechten te proeven? De Meesterproef in Nijmegen is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 0.00 uur.