Een artikel gemist? Elk weekend laten we de vier best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

Zuinigheid eist zijn tol
Ieder weekend trekken hordes mensen naar de Zweedse meubelgigant IKEA voor de 1 euro-ontbijtjes. In Delft is de verkeersoverlast daardoor zo groot dat het zorgt voor gevaarlijke situaties. IKEA Delft heeft daarom besloten om de ontbijtjes in het weekend te schrappen.

Magazine 82: Van kop tot start
Twintig jaar geleden begon chef-kok Fergus Henderson al met het from-nose-to-tail cooking. We gingen bij hem langs in Londen en ontbeten met lamsniertjes en koeienhart. Verder laten we je in deze editie zien welke ‘vergeten’ vis je in je keuken kunt gebruiken, hoe je kookt met insecten en leggen we uit waarom de frikandel het ultieme no waste product is.

Bessen vol E163
Wist je dat zelfs de meest eenvoudige en natuurlijke producten E-nummers bevatten? Deze fotoserie laat zien dat een doodnormaal ei boordevol E-nummers zit, om nog maar te zwijgen over bijna onuitspreekbare componenten zoals phenylacetaldehyde en octadecanal...

Het bord van de toekomst
Indien natuurlijke hulpbronnen schaars worden, zal het landschap van de gastronomische luxe ook drastisch veranderen. Kaviaar en truffel vormen niet langer meer het typerende toonbeeld van luxe, omdat het er gewoonweg niet meer zal zijn. Wat zal zich ontpoppen tot de nieuwe champagne?