Wat komt er allemaal kijken bij het starten van een pop-up concept? Leer van succesverhalen als @CuliAir.

Er zitten een hoop voordelen aan het openen van een pop-up restaurant: ondernemers hoeven geen langetermijninvestering te doen, toekomstige restaurateurs kunnen hun concept testen en gemeentes hebben een oplossing voor de leegstaande panden. Maar wat moet er allemaal geregeld worden voordat je een pop-up kunt openen? 

Kies een locatie
Restaurant de Veldkeuken heeft tijdens de zomer van 2013 een aantal dagen in een weiland in het Limburgse Meijel gestaan, meesterkok Angélique Schmeinck neemt haar gasten mee in luchtballonrestaurant CuliAir, driesterrenrestaurant de Librije popte voor korte tijd up op zee en verzorgde het eten op het cruiseschip MS Rotterdam en the Cube is een restaurant dat reist langs grote steden. Doordat het restaurant een aluminium bekleding heeft met laseruitsnijdingen, is het makkelijk op en af te bouwen. Kortom, een pop-up is overal te beginnen. De ene locatie is alleen wat meer geregel dan de ander.

Meer weten over het starten van een pop-up? Lees het hele artikel in het DIY-magazine.