Voedselproducenten creëren een obesitasepidemie, vertelt @M_MossC in zijn onlangs verschenen boek Zout, Suiker, Vet.

‘Voedselproducenten blijken er alles aan te doen om ons te verleiden en een plekje in onze maag te veroveren, en houden ons zo afhankelijk van zout, suiker en vet’, zegt Michael Moss, schrijver van het boek Zout, Suiker, Vet, waarmee hij de Pulitzer prijs won. In het onlangs verschenen boek schrijft de onderzoeksjournalist van de New York Times over een heuse obesitasepidemie en de invloed hierop door de voedselproducenten. Voedselgiganten Nestlé, Coca-Cola en Mars voelen zich niet schuldig. ‘Zij bedienen de markt en de consument maakt zelf de keuzes’, is het tegenargument van vele ongezonde voedselproducenten.

Foodwatch
Ook Foodwatch lijkt het met Michael Moss eens te zijn. Eind oktober startte de organisatie een campagne tegen het schoolontbijt. ‘Het schoolontbijt is te zoet, te zout en te vet.' Volgens Meike Rijksen, campagneleider van Foodwatch, dringt de voedselindustrie met kindermarketing voor ongezonde producten via het Nationaal Schoolontbijt nu ook de scholen binnen.

11 november was Michael Moss aan het woord in het programma Radar. Klik hier om deze uitzending terug te zien.