Gleaning Network haalt zelf mislukte groente en fruit van het land en schenkt het aan de Voedselbank.

Tonnen aan verbouwde groenten en fruit halen de kwaliteit van de supermarkt niet, of worden zonder geoogst te kunnen worden achtergelaten. Op datzelfde moment leven er alleen al in het Verenigd Koninkrijk 5,8 miljoen mensen die het zich niet kunnen veroorloven een normale maaltijd te kopen. En dit aantal stijgt nog steeds.

Feeding 5000K
Al voor langere tijd wordt er aandacht geschonken aan voedselverspilling. Na het gebruik van ‘de culinary misfits’  in cateringbedrijven is er nu een nieuw initiatief vanuit het Verenigd Koninkrijk.
Gleaning Network is een beweging van bijna 12.500 vrijwilligers die inmiddels eigenhandig, in overleg met de boeren, al tonnen groenten en fruit van het land af hebben gehaald. Hiervan zijn inmiddels duizenden maaltijden van gemaakt en aan de Voedselbank geschonken. Boeren kunnen zich aanmelden voor de Feeding 5000 campagne door zich bij Gleaning Network UK aan te sluiten. Zo wordt imperfect fruit of groente niet langer verspild en kunnen zij een bijdrage leveren aan het goede doel.

Meer weten over Gleaning Network? Bekijk onderstaande video:

Gleaning Network UK from Feeding the 5000 on Vimeo.