Klein, groot, extra topping? Het bestellen van een kop koffie, ijsje of aardappelgerecht is niet meer zo eenvoudig.

Ondernemers maken het ons niet makkelijk. Vroeger kon je in een willekeurige brasserie gewoon een kopje koffie bestellen en werd alleen gevraagd wat iemand er in wilde. Tegenwoordig worden we overspoeld door alle keuzemogelijkheden, een simpel kopje koffie bestellen zit er niet meer in. Bij Starbucks bijvoorbeeld heb je alleen al 87.000 verschillende drinkcombinaties.

Potatopia
In New York komen we een nieuw concept tegen, Potatopia. Je start met het kiezen van één uit de negen verschillende aardappel bereidingswijzen. Heb je daar eindelijk een keuze uit gemaakt mag je nog kiezen uit vijftien toppings, vijf verschillende soorten vlees en veertien verschillende sauzen. Daarna kun je pas genieten van je aardappelgerecht.

Frozz is een Nederlands concept waar bevroren yoghurt de basis van hun product is. Twee yoghurtsmaken, naturel en/of seizoenssmaak, afgemaakt met een aantal toppings. Ook hier moet je overwegingen maken welke topping je lekker vindt.

Wat vind jij van al die keuzes? Vervelend of juist prettig? Twitter met ons mee met #foodinspiration.