Geen bulk, enkel bijzonder. De overdekte markthal van Stockholm: de Östermalms Saluhall.

Östermalms Saluhall is een eyecatcher en een ‘must have been’ voor foodliefhebbers. Een eeuwenoud verzamelpunt van Zweedse lekkernij. Met dank aan de reisgids vind je er veel toeristen, maar ook de locals komen hier voor hun luxere boodschappen of voor een goede lunch bij Lisa Elmqvist.

Terwijl farmers markets wereldwijd als paddenstoelen uit de grond schieten, is deze overdekte markthal in Stockholm ‘still going strong’. Markthallen zijn van alle tijd en in veel steden worden ze dan ook nog als zodanig gebruikt. Aan de klassieke entree Östermalms Saluhall ook wel Östermalmshalle genoemd is direct te zien dat we hier te maken hebben met een ouwe rot in het vak. En dat klopt, want de hal doet al sinds 1888 dienst als markt. 

Bekijk hieronder de sfeerimpressie die we maakten, of bekijk hier het hele artikel in het magazine.