Tekst in een kookboek is zo overrated. Het hele recept in één oogopslag: illustrator Katie Shelly laat zien dat het kan.

Een kookboek is niet de juiste plek voor proza, leuke verhaaltjes – soms wel – of uitgebreide volzinnen. Lekker is het om meteen te zien wat je moet doen en hoe het eruit zou moeten zien. En waarom tekst gebruiken als het helemaal niet nodig is? Daarom een kookboek zonder tekst!

Illustrator Katie Shelly kwam op het idee toen een vriendin haar een recept uitlegde. Katie maakte (aan)tekeningen zonder een letter te schrijven. In plaats daarvan tekende ze alle stappen, ingrediënten en benodigdheden. Toen ze het kladje later nog eens bekeek, was het recept haar direct helemaal duidelijk. Tekst bleek niet nodig. En het kookboek Picture Cook was geboren. Het boek is nog niet uit, maar je kunt het wel al bestellen.