Anders denken: gerechten bereiden in de vaatwasser: videoreportage over chefkok René Klein

Begonnen als grap van onze cabaretmannen Jonas Geirnaert en Jelle De Beule van Neveneffecten bij ‘Gek of geniaal’ van Man Bijt Hond maar nu werkelijkheid geworden. Chef-kok René Klein van Villa Ruimzicht uit Doetinchem kookte in samenwerking met Samsung een driegangerdiner in… de vaatwasser.

Gerechten bereiden in de vaatwasser is makkelijk, als je je bewust bent van de mogelijkheden van het apparaat. “Door de vaatwasser spoelt veel water,” vertelt René Klein. “Ook weet je nooit zeker of het vaatwassermiddel volledig uit de vaatwasser is verdwenen. Daarom moeten alle gerechten zorgvuldig in plastic worden geseald.”

foodtrends horecatrends trendreport food trends trendreportfood

Vaatwasserkoken from Food Inspiration on Vimeo.