Om aandacht te vragen voor duurzame cacao ontwierp Lauren Verster wel heel speciale sieraden.

Om aandacht te vestigen op de verduurzaming van de cacaomarkt heeft presentatrice Lauren Verster in samenwerking met de chocoladefabrikant Mars en ontwikkelingsorganisatie Solidaridad een sieradenlijn ontworpen van chocolade. De wereldwijde vraag naar cacao groeit hard, maar de groei van de cacaoproductie stagneert door onder andere armoede en slechte arbeidsomstandigheden.

De sieraden zijn gemaakt van chocolade omdat sieraden luxe artikelen zijn, gemaakt van hoogwaardig en schaars materiaal. Als de cacaoproductie niet verduurzaamt zijn dit eigenschappen die ook op chocolade toepasbaar zijn in de toekomst.

De sieraden zijn gemaakt van onder andere pure chocolade, witte chocolade, cacaoboter en -poeder en zijn afgewerkt met marsepein en bladgoud.
Tot 7 november kun je op deze website een virtueel sieraad kopen. Daarmee maak je kans op een van de echte chocolade sieraden.

Bekijk hier het filmpje over de sieraden