Biermerk Guinness heeft een oplossing gevonden om de laatste sporen van dierlijke stoffen in hun bier te vervangen, zonder daarbij de kwaliteit te verliezen.

Geen vislijm

Tot nu toe was het gebruik van vislijm – een stof gewonnen uit de zwemblazen van vissen – voor Guinness een essentieel onderdeel van het brouwproces. Waar veel bestaande bierbrouwers jaren geleden al overgestapt zijn op synthetische alternatieven was Guinness van mening dat die overstap zou leiden tot een onacceptabel verlies van kwaliteit. Tot nu dus.

Fijne bijwerking

Hoewel Guinness de overstap naar eigen zeggen niet voor hun vegetarische en veganistische fans maakt, is het een fijne bijkomstigheid. Het biermerk raadt enthousiaste veganistische fans aan tot eind 2017 alleen Guinness van de tap te bestellen, daarna zal de nieuwe formule ook in fles en blik in gebruik zijn.