Een kopje koffie dat geruststellend kan werken, was voor @Nescafe aanleiding om een samenwerking aan te gaan met het @Tergooi ziekenhuis.

In dit ziekenhuis werd vorig jaar de eerste ‘chemotuin’ ter wereld geopend. Een rustige buitenomgeving voor kankerpatiënten die midden in hun behandeling zitten. De natuur kan een helend effect hebben en de tuin is daarom een fijne, rustige omgeving om de chemotherapie te ondergaan. 

Unieke koffiebeleving

NESCAFÉ wilde de tuin sponsoren. Uit een kleine koffiemonitor bleek dat tweederde van de respondenten een kopje koffie in de wachtkamer als geruststellend ervaart. Dat was een mooie aanleiding om zorg en koffie samen te laten komen. De NESCAFÉ on wheels werd ontworpen. Een vast, maar wel mobiel onderdeel van de tuin, waar patiënten hun kopje koffie, cappuccino of espresso kunnen halen. Een kleine bijdrage met een groot effect. 

Lees meer positive stories!