Een koffiezaak omturnen tot een wijnbar. Ona Rombaut durft het aan!

Als beginnend sommelier de guts in huis hebben om een voormalige koffiezaak om te turnen in een wijnbar. Je moet het maar durven. Ona Rombaut voegde de daad bij het woord en de rest is geschiedenis.

Kans gegrepen

Ona begon haar horecacarrière in Wasbar als bedrijfsleider en ontdekte dat ze naast koffie en thee ook geprikkeld werd door wijn. ‘Toen het pand van koffiebar Panorama leegstond, greep ik mijn kans. Ik vind het fijn om in deze buurt te blijven: alle ondernemers hier helpen elkaar.’

Nee tegen snobisme

Het was Ona vooral te doen om een toegankelijke plek te creëren waar zowel de geoefende wijnkenner als de leek welkom waren. Om de drempel van wijnbar Ona laag te houden, biedt ze ook alle wijnen aan per glas. Het aanbod is wisselend en hoofdzakelijk biologisch, steeds in samenwerking met kleine boeren van dichtbij. Daarnaast wordt er elke eerste zondag van de maand ook een wijnproeverij georganiseerd.

Bekijk in het Food Inspiration Magazine de andere hotspots in Gent!