Een restaurant waar zelfs Madonna de laan wordt uitgestuurd? Bij Rao’s weten ze er alles van!

Reserveren blijkt voor gewone en minder gewone stervelingen onmogelijk te zijn. Enkel vaste klanten kunnen er hun voetjes onder tafel schuiven, door een systeem van timesharing. Zij krijgen voorrang en kunnen een tafel langdurig aankopen. Of een bezoek aan Rao’s de moeite waard is, blijft een raadsel: culinaire recensenten worden er vriendelijk de deur gewezen.

Bijna failliet

De exclusiviteit van het inmiddels 120 jaar oude Italiaanse restaurant ontstond in 1977, toen de uitbaters bijna aan hun eigen succes ten onder dreigden te gaan. Voortdurend waren zij verplicht om vaste klanten de deur te wijzen, omdat anderen hen voor waren. Daarom besloten zij hun eethuis, met een tiental tafeltjes, om te vormen tot een soort privérestaurant. Betalen kan hier trouwens enkel cash en in het weekend is de Italiaan gesloten.

En op het bord?

Met het weigeren van Madonna, werk je je restaurant instant in de schijnwerpers. Maar waarom willen al die beroemdheden er precies heen? De Italiaanse chef serveert volgens de legende een uitzonderlijk smakelijke Italiaanse keuken, met gehaktballen als absolute specialiteit. Een echte menukaart bestaat er niet. En als je er ooit tijdens het aperitiefuur strandt, maak je kennis met barman 'The Vest' - de man bezit naar verluidt meer dan duizend vestjes en bereidt de cocktails.

Italiaanse furie

Meestal wordt er tot in de late uurtjes meegezongen met de eigenaar aan de piano. Wie er al geweest is, vergelijkt de sfeer met een Italiaanse huwelijksreceptie van maffioze types. Wil je toch een glimp opvangen van het geheimzinnige restaurant? Eén oplossing: (nogmaals) kijken naar de film 'The Wolf of Wall Street', waar Leonardo DiCaprio een scène in het restaurant draaide.

Gratis proefmaand Trendement