Om kinderen te leren verschillende dingen te eten is het belangrijk dat zij hetzelfde menu krijgen als hun ouders.

Kinderen accepteren nu eenmaal meer van mensen die ze als veilig beschouwen, zoals hun ouders, die zelf het voorbeeld geven door het eten dat voor hen staat, mee te nuttigen. En toch heeft elk van hen een periode van neofobie. Dit is een normale periode in de ontwikkeling van het kind.

Angst voor het onbekende

Foodneofobie is angst voor nieuwheid en tegenzin om nieuwe voedingsmiddelen te proberen om zich te beschermen tegen ‘potentiële vergiftiging’. Daarnaast is er een sterke drang, bijna verslavend, naar steeds hetzelfde gerecht of voedsel, oftewel foodjags. Afgezien van de voorkeur voor zoete etenswaren, is uiteraard individuele smaak voor elk kind verschillend. Deze zijn gekoppeld aan familiale, sociale en culturele gewoonten.

Wat kinderen eten mag best gezond, spannend en gevarieerd zijn. Meer hierover weten?