In 2014 waren we op bezoek bij de ‘coolest coffeebrand in the world’: Stumptown Coffee Roasters in Portland. New trend: cold brew.

Reizen zet de luiken open. Al sinds 2006 vliegen we de wereld over, op zoek naar inspirerende concepten en de cowboys die de toon weten te zetten in de food- en hospitalitywereld. En wie zoekt, die vindt. 

Coolest coffeebrand in the world

In 2014 waren we op bezoek bij de ‘coolest coffeebrand in the world’: Stumptown Coffee Roasters in Portland. Al vijftien jaar een pionier op het gebied van koffie. Stumptown is een zelfstandige koffiezaak en -brander met verschillende locaties in Portland, Seattle, New York en Los Angeles. En niet zomaar een. Bij Stumptown waken ze voor teveel mechanisering. Alle koffies worden met de hand gewogen, het branden is niet geautomatiseerd en gebeurt onder de regie van enkele meesterbranders.

Koude koffie

Een van de nieuwste koffie-ontwikkelingen staat bij de Amerikaanse koffiebrander op de kaart: cold brew. Het brouwen van deze koffie duurt bij Stumptown twaalf tot zestien uur. Daarna volgt de filtratie. Van verhitting is geen sprake. Stumptown werd vijftien jaar geleden opgericht door Duane Sorensen Hij geldt als een van de aanjagers van de ‘third wave of coffee’, de huidige beweging van high-quality koffie, die we ook in Nederland meer en meer terugzien.

Bekijk hier de video:

Stumptown Cold Brew - Portland from Food Inspiration on Vimeo.

City Guides!

Food Inspiration reist de hele wereld over, op zoek naar inspirerende concepten. Dit werk hebben we onder meer gebundeld in onze City Guides. Bestel nu twee City Guides naar keuze in de webshop en betaal slechts 50 euro. De CityGuides kosten normaal 35 tot 75 euro, dus tel uit je winst!