De wereld van foodservice telt steeds meer vrouwen. Wij namen het groeiend succes van jonge vrouwelijke talenten onder de loep.

Eén van deze jonge getalenteerde vrouwen is de Engelse Gemma Field. Zij won na vier jaar werkervaring als patissier bij Amadeus in Birmingham, Verenigd Koninkrijk, de titel Young Chef of the Year 2015. Een wedstrijd, georganiseerd door Pellegrino en www.finedininglovers.com. Ze liet vijftien nationale finalisten achter zich.

Distantiëren van de concurrentie

De winst: een exclusieve reis naar Hong Kong, waar ze de lokale keuken kan proeven en zelf aan de slag gaat in verschillende Michelinsterrenrestaurants. Hier kan ze nog meer kennis en inspiratie opdoen, waarmee ze zich nog meer kan distantiëren van de concurrentie, en dit allemaal al op 22-jarige leeftijd.

Meer lezen over andere vrouwelijke talenten in de foodwereld?