Vlees-sommelier in hart en nieren. Binnenkort opent Hendrik @dierendonck vleesatelier #carcasse

‘Sommelier van het vlees’, zo staat Hendrik Dierendonck ook wel bekend. Naast een slagerij - die hij van zijn vader overnam - opent de Belgische beenhouwer begin 2015 Carcasse, een tasting room en demonstratieruimte voor de vleesfanaat.

Carcasse wordt een plek waar kookclubs, bedrijven en het grote publiek kennis kunnen maken met het slagersvak door workshops en tastings te volgen. Maar ook de eigen medewerkers en chef-koks van Dierendonck gaan in de nieuwe zaak aan de slag om nieuwe producten en recepten te bedenken.

Educatie

Net zoals zijn vader bij hem deed, wil Hendrik met Carcasse de passie voor het ambachtelijke slagersvak doorgeven aan de volgende generatie. Met de tasting room gaat hij daarom de samenwerking aan met scholen. Slagers in spé kunnen er de knepen van het ambacht leren.

Slager in hart en nieren

Het slagershart heeft Hendrik Dierendonck niet van een vreemde. Toen zijn vader het stokje aan hem overdroeg, nam Hendrik niet alleen de winkel van hem over, maar vooral ook de hele filosofie van Dierendonck - waarbij alles draait om ambacht, transparantie, kwaliteit en beleving. In zijn drie zaken gaat zo min mogelijk van het dier verloren en wordt alleen gewerkt met kwaliteitsvlees. Uniek bij Dierendonck is het West-Vlaams rood rund van de eigen boerderij, een zeldzaam rundveeras en erkend streekproduct.

Benieuwd naar andere Boutique Butchers over de hele wereld? In de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie lichten we zeven innovatieve concepten uit die de authentieke slager weer op een podium plaatsen. Meat you there!