1900 m2 aan coffee heaven. Vandaag opent The Starbucks Reserve Roastery and Tasting Room in Seattle.

Beeld: Sprudge

Een coffee experience zo groot dat je bijna een kaart nodig hebt om er de weg te vinden. Vandaag opent Starbucks haar spiksplinternieuwe Reserve Roastery and Tasting Room in een voormalige autoshowroom in Seattle.

Coffee experience

De bijna 1900 vierkante meter grote branderij en tasting room telt twee verdiepingen. De Probat brander van 120 kilo bepaalt het beeld van de begane grond. Een koffie bibliotheek en ‘coffee experience bar’ met een pour-over bar - met zetmethodes die we ook terugzagen bij onafhankelijke koffiezaken als Sight Glass, Front en Stumptown - maken het beeld compleet. 

Second base

Wie denkt dat het daarmee gedaan is, is de trap naar de tweede verdieping nog niet opgelopen. Op het tweede level is niet alleen een een espresso & brewed coffee megabar terug te vinden, maar ook een cadeaushop, ‘scoop shop’ waar vers gebrande bonen te scheppen zijn, een lounge area, bakkerscafe en een full-service pizza restaurant van topchef Tom Douglas. 

Een concept waarmee Starbucks de denkbeeldige lijn tussen - kleine - onafhankelijke koffiebranders en corporate vervaagt. Meer informatie en beelden zijn hier terug te vinden.