Onze grootste armoede is dat we onze rijkdom niet goed verdelen. Daarom Deeldag! 11 okt in Nijmegen, door @roemen

Zeven miljoen vierkante meter kantoorruimte in Nederland staat leeg, wordt niet gebruikt. En er zijn in Nederland zo'n achttienduizend daklozen. Dat betekent dat er per dakloze vierhonderd vierkante meter ruimte is die niet gebruikt wordt, maar waar zij niet in mogen. Volgens ambassadeur van de deeleconomie Nils Roemen een goed voorbeeld voor de maatschappij waarin we leven, waarin het teveel draait om geld en te weinig wordt samengewerkt. 

Met elkaar kunnen we zo veel meer bereiken dan alleen. Maar omdat we collectief besloten en geaccepteerd hebben dat om hulp vragen niet ok is, blijven een hoop 'bronnen' ongebruikt. Als we dat wat vaker zouden doen, elkaar om hulp vragen, hebben we ook minder geld nodig. Bedenk wat je nodig hebt om je doel te bereiken en vraag om hulp, in plaats van om geld. Als het doel sexy genoeg is, zal je zien dat er genoeg mensen zijn die meedoen.

Deeldag 11 oktober

Met die gedachte ontwikkelde Nils Roemen samen met Juul Martin het project Nijmegen Deelstad. Omdat er genoeg is voor iedereen, maar we het alleen beter moeten verdelen. Op 11 oktober organiseren zij daarom voor het eerst een Deeldag in Nijmegen. Een dag geheel in teken van delen. Wat is het, hoe kun je delen en wat kan het voor jou en je bedrijf betekenen? Er staan inspirerende sprekers op het podium (Vincent Ariëns van seats2meet, trendwatchers Justien Marseille en Jan Willem Alphenaar en Michael van Loenen, oprichter van YoubeDo.com), er zijn workshops (#dtv) en er wordt een mooie - gratis - lunch verzorgd door koks van Thuisafgehaald.nl samen met topkoks van de Nieuwe Winkel.

Meld je gratis aan als bezoeker of geef je op als je wilt meebouwen aan deze mooie dag.

Bekijk ook de inspirerende Ted Talk van Nils: