Een artikel gemist? Elk weekend laten we de best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

1. Blog: Vers van het stadsplatteland 
Steeds vaker zie je kleine stukjes platteland in de stad. Een boerentraditie wordt herontdekt. Daktuinen, urban farming en urban agriculture, volgens zomerblogger Loeki 'een overkoepelend begrip voor alle vormen van landbouw en groen in de stad; het stadsplatteland.' In Berlijn ontdekte zij hier een mooi voorbeeld van, namelijk Prinzessinnengärten, een stukje platteland midden in de stad.

2. Kimchi popcorn? 
Kimchi, de hit uit Korea. Gefermenteerde kool met een stevige, pittige bite. Lekker, maar voor sommige nuchtere Westerlingen vrij heftig van smaak en nog niet voor iedereen even gemakkelijk te gebruiken in de keuken. Dennis Favier van TOP Food Lab dook de keuken in met twintig kilo Chinese kool en wat bacteriën en ontwikkelde een eigen kimchi-product. Hij kwam bij ons langs en Food Inspiration mocht proeven.

3. Chic & Basic 
Chic & Basic biedt een unieke mix van luxe- en basic accommodaties voor reizigers in Madrid en Barcelona. De keten biedt verschillende types hostels, appartementen en hotels door heel Barcelona. Het is voor zij die op zoek zijn naar een plek om te slapen in de levendige stad zonder de behoefte aan teveel extravaganza.

4. De millennials 
Ze communiceren via sociale media en hebben een groot netwerk. Deze groep, geboren rond 1990 en daarna, wordt ook wel de Millennials genoemd. Een jonge, groeiende doelgroep die steeds koopkrachtiger wordt en goed kan fungeren als ambassadeur voor je zaak of merk. Jorrit Hoekstra en Anna-sterre Mees, research consultants bij Motivaction geven vier tips.