Een artikel gemist? Elk weekend laten we de best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

1. Get your tickets
De kaartverkoop voor de Food Inspiration Days 2014 is gestart. De voorgaande edities waren binnen no time uitverkocht, dus wees er snel bij. Inschrijven kan vanaf nu in de webshop. Per dag is er ruimte voor zo’n vijfhonderd professionals.

2. 11 x FRIS
Drie maanden geleden lanceerden we onze nieuwe rubriek FRIS, onze wekelijks Friday Inspiration. In deze rubriek presenteerden we bijzonder frisse initiatieven of start-ups. Elf jonge, bevlogen ondernemers deden hun frisse verhaal so far. Tijd om eens terug te blikken.

3. Indoor farming
Een plantage zo groot als een half voetbalveld, voor het verbouwen van 10.000 kroppen sla per dag met behulp van 17.500 led-lampjes. Gestapeld, soms wel vijftien rijen hoog, namelijk verticaal. Deze enorme vertical farming plantage is te vinden in het oosten van Japan, waar plantenfysioloog Shigeharu Shimamura hard werkt aan een passend antwoord op het dreigende voedseltekort.

4. Trip to Shoreditch
De Londense wijk Shoreditch ligt ten opzicht van de bekendere wijken Soho en Covent Garden een beetje uit te stad. Deze wijk is erg in opkomst, je vindt er bijzondere food- en retailconcepten. Dus niet meer twijfelen; neem de tube naar Shoredich.