Een artikel gemist? Elk weekend laten we de best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

1. Winactie kaarten foodfestival Food Unplugged
Eerlijk eten is bij uitstek geschikt om te delen en de verhalen over eerlijk eten wachten erop om gedeeld te worden. Met Food Unplugged zetten we de schijnwerpers op ‘onversterkt’ eten: eerlijk eten, zonder onnodige toevoegingen, van boeren en kleine onafhankelijke cateraars die de integriteit van het product respecteren. Elke week tot 12 juli maak je kans op twee kaarten voor ons foodfestival Food Unplugged. Hoe? Dat lees je in het artikel.

2. Verandering is nodig
‘Tegenwoordig wordt suiker toegevoegd aan producten die hiervoor niet zoet waren’ vertelt Michael Moss, journalist en auteur van het boek Salt, sugar, fat. In dit boek legt Moss uit hoe de voedingsindustrie de obesitasepidemie heeft doen stijgen. ‘In brood wordt suiker toegevoegd, yoghurt kan evenveel suiker bevatten als ijs en pastasaus kan evenveel suiker bevatten als een handvol Oreo’s.’ Verandering is nodig!

3. As told by Michiel
Toen Google begon met zijn food program verzorgde het bedrijf zestig maaltijden per dag. Tegenwoordig beschikt Google Food over 150 cafés en restaurants over de hele wereld die iedere dag garant staan voor 75.000 maaltijden in vijftig landen. Food+Tech Connect hield een interview met Michiel Bakker, directeur van Google’s Global Food Services en ambassadeur van Food Inspiration, over Google’s visie op een betere toekomst van ons eten. Lees hier meer.

4. Damn Food Waste on tour
Fill bellies not bins. Onder dit motto gaat Damn Food Waste, het initiatief dat voedselverspilling tegengaat, het komend half jaar op tour door Nederland. Om politici, beleidsmakers, producenten en consumenten bewust te maken van ons verspillingspatroon doet de organisatie verschillende steden aan. Eerste stop: Groningen. In dit artikel lees je meer over deze anti-voedselverspillingstour.