Een artikel gemist? Elk weekend laten we de best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

1. Terugblik #bestjobinfood
Meer dan een maand lang leefden we naar de finale op vrijdag 16 mei toe. De tien sollicitanten met de meeste referenties werden uitgenodigd op het kantoor van Food Inspiration om zichzelf te presenteren tegenover de driekoppige jury. Een pitch, een presentatie, een vragenvuur; je moet er maar tegenop gewassen zijn. De kandidaten werden op alle mogelijke manieren gescreend op hun kunnen. Pas tegen de avond waren we eruit: Ido Essed wordt onze man. Zeven dagen lang gaat hij op zoek naar de meest innovatieve restaurants, hotels en clubs in Rio de Janeiro. Bekijk hier de terugblikvideo.

2. Blog: superfood, modegril of wonderpil?
Nieuw in het team van Food Inspiration-bloggers is Esmee Kohler. Ze viel 15 kilo af en vindt het sindsdien haar plicht te schrijven over hoe het anders kan, gezonder. In haar eerste blog voor Food Inspiration gaat ze in op de hype rondom superfoods. Super gezond of niet beter dan groenten uit eigen tuin? Lees het hier.

3. Zout, suiker, vet
‘Er liggen 600.000 voedingsmiddelen in de supermarktschappen van Amerika. Tachtig procent daarvan bevat toegevoegde suikers’, zegt wetenschapper Robert Lustig. ‘We zijn verslaafd gemaakt aan suiker’, zegt Michael Moss, journalist en auteur van het boek Zout, suiker, vet. In dit boek legt Moss uit hoe de voedingsindustrie de obesitasepidemie heeft doen stijgen. De voedingsindustrie ligt onder vuur en het voedseldebat verscherpt. Zal het veranderen? Lees hier het interview dat we met hem hadden.

4. Hét talent van de toekomst
Maandag 2 juni gingen 57 jonge MBO-talenten met elkaar de strijd aan om de winst. Tijdens de jaarlijkse vakwedstrijd toont het gastronomisch- en gastvrijheidstalent van Nederland in een onderlinge competitie hun vakmanschap. Van de 15 deelnemende teams onder de witte brigades, mag Rooi Pannen Eindhoven zich aan het einde van een spannende en lange wedstrijddag zich de trotste winnaar noemen van de Talent van de Toekomst bokaal 2014 bij de witte brigade. Koen van den Hurk, Martijn van de Wetering en Gijs van Gils wisten zich staande te houden tussen de heftige concurrentie en hebben vier prachtige gerechten op tafel gezet. Lees hier het hele verslag van deze dag.