Een artikel gemist? Elk weekend laten we het best gelezen artikel nog een keer de revue passeren.

Positief kwartaal voor horeca
Eerder dit jaar signaleerde hoofdredacteur Hans Steenbergen al een gunstige start voor de horeca in 2014. Deze trend lijkt zich te hebben doorgezet. De horeca heeft over het eerste kwartaal een omzetgroei gerealiseerd. Uit data van onderzoeksbureau Foodstep blijkt dat de waardeontwikkeling in de sector in de eerste twaalf weken op 1,2% is uitgekomen. In dezelfde meetperiode in 2013 werd nog een min geconstateerd van 3,8%. De horeca doet het beter dan de catering in bedrijven en instellingen. Per saldo komt foodservice totaal rond de nullijn uit. Fijn bericht toch? Lees er meer over in dit artikel.

Koffie unlimited
We zijn gek op abonnementen. Van beltegoed opwaarderen stapten we over naar een vast bedrag per maand. Het kopen van bandjes (ja, ja, lang geleden), later cd's en nog weer later losse nummers met iTunes werd met Spotify verleden tijd. We betalen gewoon een vast bedrag per maand voor (bijna) alle muziek ooit gemaakt. En de populariteit van 'voedselabonnementen' zoals de wekelijkse box van Hello Fresh is ook ongekend. Maar koffie voor een vast bedrag per maand? In dit artikel schrijven we over dit bijzondere abonnement.

Visuele restaurantapp
Don’t judge a book by its cover. Laten we dit bij restaurants dan ook niet doen. Hoe makkelijk zou het zijn als we vooraf aan een diner al een blik konden werpen in het restaurant en de keuken zonder de website te bezoeken? Food Inspiration was aanwezig op de perspresentatie van dé nieuwe culinaire app die dit mogelijk maakt: TopSpots. In dit artikel lichten we de mogelijkheden van deze nieuwe app voor foodies uit.

Blog: gegarandeerd een happy end
Kersverse FI-blogger Sabine van Wylick schrijft over de kracht van storytelling. Als zelfstandig communicatieadviseur helpt ze ondernemers meer aandacht te genereren voor een product of dienst. Voor Food Inspiration zal ze schrijven over haar ervaringen in het veld. Lees hier haar eerste blog.