Amerikaanse hotelmerk @acehotel hengelt naar een locatie in Amsterdam.

Kunnen we binnenkort de opening van het hippe merk Ace Hotel in Nederland verwachten? Als het aan managing director van de Amerikaanse hotelketen Jan Rozenveld ligt wel. De van oorsprong Nederlandse Rozenveld zegt in een interview met het Financieele Dagblad dat Ace Hotel al een aantal jaar actief zoekt naar een locatie in onze hoofdstad. Vorig jaar werd de eerste Europese vestiging in Londen geopend.

Ace Hotel
Het Ace Hotel bestaat uit een collectie van boutique-hotels. Het hotel investeert in echtheid en authenticiteit en laat de hospitality-clichés links liggen. De hotels afficheren zich als ‘democratisch’ en ‘toegankelijk' in plaats van 'elitair' en 'exclusief'. De Aas staat symbool voor de hoogste en laagste kaart van een spel kaarten. Met ‘goedkope’ en dure kamers wil het hotel toegankelijk zijn voor een breed publiek: voor kunstenaars, creatievelingen, whizzkids en zakenmensen. Het Ace ademt vrijheid uit. Het is origineel en anders. Het is tegelijk well-designed en doorleefd. Niet perfectie is de norm maar de schoonheid van de imperfectie.

In de Hotel Trend-editie van het Food Inspiration Magazine spraken wij met Jan Rozenveld, die ons kennis liet maken met het Ace Hotel in New York.